Nyomtat�s

Rólunk

 

Cégünk 1995-ben alakult, elsők között nyitottunk Referenciaüzletként Budapesten a Villányi úton, valamint 2014-ben Érden, a város központjában.(a STOP SHOP-bevásárlóközponttal szemben)

Üzletünk egyike azon kevés családi vállalkozásoknak, akik a kezdetek óta egy tulajdonban vannak.

Több mint két évtizedes tapasztalatunkkal és családias hangulattal várjuk minden régi (már generációs) és új vevőinket ahol udvarias kiszolgálással és szakértelemmel állunk rendelkezésükre.

 

Scholl története

Száz évvel a Scholl történet elindulása után a Scholl csapat számos orvosi és tudományos szakemberből áll, akik továbbra is osztják Dr. Scholl szenvedélyét, és tanulmányozzák a láb struktúráját biomechanizmusát az egész testtel kapcsolatban.
A csapat továbbra is olyan problémákat azonosít, megoldásokat talál, termékeket fejleszt, melyek hűek maradnak William eredeti filozófiájához: lehet a lábápolás által tenni az emberek közérzete, kényelme és egészsége érdekében.

˝A láb jelenti az alapot a test többi része számára.˝ Dr. William M Scholl

Dr. Scholl története Chicagóban kezdődik, egy kis cipőboltban, mely kényelmi és speciális lábbelikre szakosodott. 1899-et írunk, ekkor lépett a tizenhét éves William M Scholl arra az útra, mely végül egy élethosszig tartó kihívássá vált. A cél az emberek közérzetének, kényelmének és egészségének javítása volt a láb egészségén keresztül. Nagymértékben foglalkoztatta a fájdalmas lábproblémákkal küszködő emberek nagy száma, ezért beiratkozott egy orvosi iskolába, hogy behatóbban tanulmányozhassa az emberi testet és a láb fiziológiáját.

˝Ha a lábunk fáj, mindenünk fáj.˝ Dr. William M Scholl

William a termékek kifejlesztését a lábpanaszos emberekkel való találkozására és az ekképpen szerzett tapasztalatokra alapozta. Még orvostanhallgató volt, amikor feltalálta első termékét, a Foot-Eazert, mely a gyenge lábboltozatot támogatta meg. Miután 1904-ben, 22 évesen lediplomázott, létrehozta saját vállalkozását a Foot - Eazer értékesítésére, mely akkoriban a lábápolási termékek között a legsikeresebbé vált.

Testvérével, Frank J Shollal együtt William számos talpbetétet és gyógyeszközt alkotott meg, melyek végül a gyakoribb lábpanaszok teljes spektrumára kínáltak megoldást. Dr. William M Scholl nemcsak lángeszű feltalálóként, hanem elkötelezett tanárként is működött, és a lábápolás történetében számos jelentős esemény köthető a nevéhez. 1912-ben, Illionisban megalapította az Illinois Lábegészségügyi és Ortopédiai Főiskolát, mely a maga nemében a legnagyobb tanintézmény lett az Egyesült Államokban

1913-ban Scholl vezette be az ingyenes lábápolási tanácsadást Dr Scholl´s Foot Comfort Service Stores üzlethálózatán keresztül; 1916 - ben megrendezte az első Éves Nemzeti Lábegészségügyi Hetet.

Az 1920-as években William M Scholl számos kényelmi cipőt tervezett, melyeket a Foot Comfort Demonstration Service terjesztett. Az igazi áttörés azonban az 1960-as években következett be, mely átalakította a márka megítélését. A köznyelv által csak „Scholl”-nak nevezett szandál olyan hírességek lábát ékesítette, mint Twiggy és Jean Shrimpton a 60-as és 70-es években. És miközben az új, 2004-es modellek, hűek maradnak az eredeti termékek alapelveihez, hasonlóképpen meghatározó szerepet töltenek be az új generációk életében is.

Az 1930-as években a vállalat újabb lehetőséget ismert fel a kényelmi megoldások alkalmazására, és különböző szorítóharisnyákat dobott piacra, melyek a dagadt bokák és a visszerek problémáira nyújtottak megoldást. Kevésbé régen, 2001-ben pedig a cég újabb tanúbizonyságát tette annak, hogy máig világelső az innovációban. Ekkor mutatta be a Scholl a klinikailag igazolt hatásmechanizmusú repülőzoknikat (Flight Socks), mely a repüléssel kapcsolatosan kialakuló mélyvénás trombózis megelőzésében játszik szerepet.*

Dr William M Scholl 1968-ban, 86 éves korában hunyt el, de jövőképe és szakmai hagyatéka a fogyasztók dinamikus életstílusának megértésében, valamint a lábegészségügyi kihívásoknak való megfelelésben továbbra is a vállalat első számú mozgatórugói. Ma, 100 évvel a vállalat megalakulása után, a Scholl márkanév 70 országban jelent egyet a komfortos és egészséges lábbal.

Forrás: Scholl